„Ami balul sülhet el egy mérkőzésen, az velünk megtörtént”

Chema Rodríguez szerint nem taktikai problémák vezettek a nagy vereséghez. The post „Ami balul sülhet el egy mérkőzésen, az velünk megtörtént" first appeared on 24.hu.

„Ami balul sülhet el egy mérkőzésen, az velünk megtörtént”

A magyar férfi kézilabda-válogatott hétfőn 27-20-ra kikapott Portugáliától a világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így csoportja harmadik helyén végzett és két pontot visz magával a középdöntőbe.

A mérkőzés után Chema Rodríguez szövetségi kapitány kifejtette, hogy minden balul sült el, különösen azok után, hogy 48 másodperc alatt piros lapot kapott Sipos Adrián.

„Ami balul sülhet el egy mérkőzésen, az velünk megtörtént. Rögtön a meccs elején elvesztettük az egyik legfontosabb védőjátékosunkat, fejben nem volt ott a csapat, nem sikerült gólokat lőnünk, és jól védett a portugál kapus is, így nagyon nehéz.

A 27 kapott gól rendben van, de 20 dobottal nem nagyon lehet nyerni. Náluk szinte mindenkinek jó estéje volt, nálunk pedig a legtöbb játékosnak rossz

mondta az M4Sportnak.

Az edző azt is kifejtette, nem volt esély arra, hogy visszajöjjön a magyar válogatott a meccsbe, mert ha a lerohanásokból sem tud gólt szerezni egy csapat, azzal nem lehet ledolgozni ekkora hátrányt.

„Amikor felcsillant volna valami remény, megint elrontottunk egy támadást. Ez van, nem tudjuk egyelőre ennek a játéknak az okát, de azt gondolom, nem taktikai probléma volt”

– magyarázta Chema Rodríguez, majd a következő mérkőzésekről is beszélt.

„Három csapattal játszunk a középdöntőben, tök mindegy a sorrend, mindegy, hogy a svédekkel először vagy utoljára csapunk össze.

Sokkal fontosabb lett volna, hogy négy pontot vigyünk tovább magunkkal, de ez nem sikerült, most mind a három összecsapásunkat meg akarjuk nyerni.

A magyarokcsütörtökön 35-27-re nyertek a Koreai Köztársaság ellen, szombaton pedig hatgólos hátrányból 30-28-ra legyőzték Izlandot. A göteborgi középdöntőben szerdán az Európa-bajnok Svédországgal, pénteken Brazíliával, vasárnap pedig a Zöld-foki Köztársaság együttesével találkoznak.

The post „Ami balul sülhet el egy mérkőzésen, az velünk megtörtént" first appeared on 24.hu.