Amióta így készítem a fasírtot, még aznap elfogy az összes! Mindig sikert alkot ez a recept!
A tojás az egyik leggyakrabban használt alapanyag, nagyon sok étel elkészítéséhez szükséges. Legyen szó akár ünnepi ebédről, akár egy hagyományos vacsoráról, a tojás egy elengedhetetlen kellék. Az alábbiakban egy fasít receptet mutatunk, amihez természetesen használunk tojást, csak egy kicsit másképp, mint eddig. Hozzávalók: 500 gramm marhahús 1 teáskanál szójamártás 5 tojás 300 […] The post Amióta így készítem a fasírtot, még aznap elfogy az összes! Mindig sikert alkot ez a recept! appeared first on Tudasfaja.com.
A tojás az egyik leggyakrabban használt alapanyag, nagyon sok étel elkészítéséhez szükséges. Legyen szó akár ünnepi ebédről, akár egy hagyományos vacsoráról, a tojás egy elengedhetetlen kellék.
Az alábbiakban egy fasít receptet mutatunk, amihez természetesen használunk tojást, csak egy kicsit másképp, mint eddig.
Hozzávalók:
- 500 gramm marhahús
- 1 teáskanál szójamártás
- 5 tojás
- 300 gramm zsemlemorzsa
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál majonéz
- 1 csokor kapor
- 2 cikk fokhagyma
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál citromlé
- 300 ml napraforgóolaj
- só, bors
Elkészítés:
1.Főzzünk meg 4 tojást.
2.Egy nagyobb edényben keverjük el a darált húst, az apróra vágott fokhagymával, és a szójaszósszal.
3.Adjuk hozzá az apóra vágott kaprot, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
4.Osszuk 4 részre a darált húst. Formázzunk egy lapos masszát mindenikből, majd tegyünk a közepébe egy főtt tojást.
5.A maradék egy tojást verjük fel, majd forgassuk a fasírtokat előbb a lisztbe, utána a tojásba, majd a zsemlemorzsába.
6. Süssük aranybarnára a forró olajban, majd csorgassuk le, és tegyük egy papírtörlővel bélelt tálcára. Tegyük a tálcát 10-15 percre a 175 fokra előmelegített sütőbe.
7.Készítsük el a szószt. Keverjük el a mustárt, a majonézt, és a citromlevet. Mikor kissé kihűltek a fasírtok, ebbe a szószba mártogassuk.
The post Amióta így készítem a fasírtot, még aznap elfogy az összes! Mindig sikert alkot ez a recept! appeared first on Tudasfaja.com.