Bűn-e, ha maceszből csinálok lasagnét?

Liszt, víz és kevesebb mint 18 perc. A macesz nemcsak ennyi, hanem a zsidóság legfontosabb ünnepének étele. Hogyan lesz a ropogós kenyérből sokféle izgalmas étel a modern konyhában? Egy ősi étel modern felhasználásai: macesz a 21. században.

Bűn-e, ha maceszből csinálok lasagnét?
Liszt és víz: az emberiség és az európai vallástörténet egyik legősibb receptje. A kovásztalan kenyér a modern ember szájának nem túl érdekes étel, a mai zsidó gasztrovilág mégis elképesztően izgalmas ételeket kreál belőle, amiben remek állagát, egyedi ropogósságát használja ki. Kipróbáltuk, mennyire vad ötlet lasagnét készíteni vele, milyen új érzetet ad a rántottának, hogyan működik karamellás-csokoládés rágcsálnivalóként és klasszikus formájában is, levesben, gombócként.