Egy éve hunyt el Csollány Szilveszter, rá emlékezük ma

Pont egy éve nincs már velünk Csollány Szilveszter. Az olimpiai bajnok tornász a koronavírus-járvány egyik ismert hazai áldozata volt, 2022. január 24-én, 51 éves korában hunyt el. A Sopronban élő klasszis sportoló 2021. december 3-án került tüdőgyulladással a helyi kórházba. Mivel állapota gyorsan romlott, ezért Budapestre, a Korányi-kórházba szállították, ahol később lélegeztetőgépre került. Állapota kritikussá […] The post Egy éve hunyt el Csollány Szilveszter, rá emlékezük ma appeared first on Tudasfaja.com.

Egy éve hunyt el Csollány Szilveszter, rá emlékezük ma

Pont egy éve nincs már velünk Csollány Szilveszter. Az olimpiai bajnok tornász a koronavírus-járvány egyik ismert hazai áldozata volt, 2022. január 24-én, 51 éves korában hunyt el.

A Sopronban élő klasszis sportoló 2021. december 3-án került tüdőgyulladással a helyi kórházba. Mivel állapota gyorsan romlott, ezért Budapestre, a Korányi-kórházba szállították, ahol később lélegeztetőgépre került. Állapota kritikussá vált, úgynevezett vastüdővel tartották életben. Sajnos nem tudták megmenteni az életét.– Minidig is nagyra tartottam Szilvesztert, olimpikon sportolóként jól ismertük egymást – mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, kétszeres olimpiai bajnok kajakos.

– A Sydney-klub kurátoraként autót is adtam át neki. Nagyon megrázott a halálhíre tavaly. Tudtam, mint mindannyian, ő is küzdött a pályafutása befejezése után, nem találta a helyét a világban.

Én is ismerem ezt az érzést, amikor kiüresedik az ember a profi sportkarrierje után. Pláne nehéz ezt elviselni, ha valaki olyan sikeres volt a maga területén, a tornában, mint ő. MOB-elnökként ezzel foglalkoznunk kell, és segíteni a sportolóinkat, hogy zökkenőmentes legyen az átment a civil életbe.

Csollány pályafutása során nyert olimpia arany- (2000, Sydney) és ezüstérmet (1996, Atlanta), valamint világ- (2002, Debrecen) és Európa-bajnok (1998, Szentpétervár) is volt. Az Újpest, a Dunaferr és a Budapesti Honvéd versenyzője 2003-as visszavonulása után dolgozott külföldön a vendéglátóiparban, és Amerikában is.

2007-től a Soproni TC edzője lett, majd saját tornaiskolát alapított szülővárosában. 2011-től külföldön edzősködött, előbb Izlandon, majd Svájcban és Ausztriában. Utolsó éveiben szerepelt az Exatlon All Star extrémsport vetélkedőben.

Berki Krisztián, olimpiai bajnok tornász pályafutásában hatalmas lökést adott Csollány 2000-es Sydney-i győzelme.Egy évvel ezelőtt a Farkasréti temetőben történt nyilvános búcsúztatás után Sopronban, nagyon szűk családi körben temették el Csollány Szilvesztert.

The post Egy éve hunyt el Csollány Szilveszter, rá emlékezük ma appeared first on Tudasfaja.com.