Egy túszul ejtett focista cipőjével a kezében nyilatkozott a Felcsúton pályára lépő izraeli válogatott csapatkapitánya

„Ez minden, ami maradt tőle, a bal cipője.”

Egy túszul ejtett focista cipőjével a kezében nyilatkozott a Felcsúton pályára lépő izraeli válogatott csapatkapitánya

Izrael válogatottja pályaválasztóként Svájcot fogadja szerda este Felcsúton Európa-bajnoki selejtezőn. Azért Felcsúton, mert a háborús helyzetre való tekintettel Izraelben minden sportesemény megrendezését felfüggesztették.

Izrael magyarországi nagykövete, Yacov Hadas-Handelsman szerint az izraeli szövetség azért Magyarországot választotta helyszínként, mert itt biztonságban érzik magukat, és a sportolóiknak jó tapasztalataik vannak az országról.

A hírek szerint Lengyelország, Németország és Ciprus is felajánlotta Izraelnek, hogy pályaválasztóként otthont adna meccseiknek, de Magyarországot választották. Hogy a stadionra miként esett a választás, az nem derült ki, mindenesetre a szövetségi kapitány az RTL-nek nyilatkozta: valóban kicsi stadion a Pancho, de nekik tökéletesen megfelel.

A keddi sajtótájékoztatón az izraeliek csapatkapitánya, Eli Dasa egy elrabolt focista bal cipőjét is elhozta magával.

„Ez a srác a Gáza övezetben van most is hét másik emberrel a családjából. Ez minden, ami maradt tőle, a bal cipője. Várunk téged vissza”

– mondta a játékos, majd elhagyta a sajtótájékoztató helyszínét.

Izrael – aminek válogatottja 1994 óta UEFA-tag, de eddig soha nem jutott ki Európa-bajnokságra – szombaton Romániával is Felcsúton találkozik majd.

A csapat jelenleg 11 ponttal harmadik az 1-es számú kvalifikációs csoportjában, a 15 pontos Svájc és a 16 pontos Románia mögött, de a csoportelső egy mérkőzéssel többet játszott. (RTL)