Elítéltek egy általános iskolai tanárt, aki az iskola egyik diákjával szexelt

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott, de az ítélet még nem jogerős.

Elítéltek egy általános iskolai tanárt, aki az iskola egyik diákjával szexelt

Szexuális visszaélés miatt ítélt el a Püspökladányi Járásbíróság egy általános iskolai tanárt, aki diákjával tartott fent viszonyt.

A férfi 2022 januárjában, egy üzenetküldő alkalmazáson keresztül vette fel a kapcsolatot az iskolába járó egyik diákkal, akivel hamar bizalmas viszonyt épített ki. Februárban már személyesen is találkoztak.

A tanár - kihasználva hatalmát - arra is rábírta a diákot, hogy szexeljenek. A viszonyt pedig egészen március végéig fenntartotta.

Mivel a diák kiskorú volt, a tanár tettét szexuális visszaélésnek minősítette a bíróság, és 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint örökre eltiltotta minden kiskorúakkal kapcsolatos hivatástól.

A végrehajtást ugyanakkor 2 év próbaidőre felfüggesztette, így a férfinak nem kell bevonulnia a börtönbe. A bíróság enyhítő körülményként értékelte a férfi büntetlen előéletét, és a tényt, hogy két kiskorú gyermeket tart el.

A büntetés jelentősen súlyosabb lett volna, ha a diák 14 évnél fiatalabb, akkor ugyanis szexuális erőszaknak minősült volna a tanár tette.

A férfi egyébként tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el, és fellebbezett az ítélet ellen. Az ügy másodfokon, a Debreceni Törvényszéken folytatódik.