Ez az egyik legegészségesebb hús, mégsem esszük

Az agrárkamara szerint sokkal gyakrabban kellene fogyasztanunk. The post Ez az egyik legegészségesebb hús, mégsem esszük first appeared on 24.hu.

Ez az egyik legegészségesebb hús, mégsem esszük

Méltatlanul mellőzik a magyarok a nyúlhús fogyasztását, pedig az az egyik legegészségesebb fehérjeforrás, és kiváló táplálkozás-élettani tulajdonságokkal bír – írja az MTI a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Nyúl Terméktanács (NTT) hétfői közleménye alapján. A szervezetek emiatt nyúlhúsfogyasztására szeretné ösztönözni az embereket.

Mint írják: a nyúlhús könnyen emészthető, zsírszegény, egészséges és ízletes fehér hús, semmilyen allergén anyagot nem tartalmaz. A húsfélék közül ez rendelkezik a legmagasabb fehérjetartalommal.

A nyúlhúsfogyasztás hazai népszerűsítése érdekében a Nyúl Terméktanács, valamint az Agrármarketing Centrum évek óta közösen folytatja országos kampányát, és célja, hogy minél több magyar fogyasztó megismerje a nyúlhús előnyeit és elkészítésének változatos módjait

Az elmúlt években folyamatosan nőtt a hazai nyúlhústermelés, a pozitív trendet csak az orosz-ukrán háború nyomán kialakult nehéz gazdasági helyzet törte meg. A 2023-as első fél évben a magyarok 20 százalékos, a francia, a spanyol és az olasz nyúltenyésztők 30 százalékos visszaesésről számoltak be.

Magyarországon hat tenyésztőszervezet biztosítja a genetikai alapot, és több mint ötven nagyüzemi nyúltelep foglalkozik nyúltenyésztéssel, 2022-ben összesen 10 335 tonna élőnyulat állítottak elő. A vágóüzemek szinte teljes egészében hazai előállítású, magyar nyulat dolgoznak fel, a két nagy vágóhíd az összes magyarországi termelés 99 százalékát adja.

Kapcsolódó
Ez a diéta életet menthet
Egy új vizsgálat alapján a mediterrán diéta emberek százmillióinak jelenthet segítséget.

The post Ez az egyik legegészségesebb hús, mégsem esszük first appeared on 24.hu.