Ezért ébrednek fel nők milliói hajnalba

Az éjszakai alvás zavara egy gyakori probléma, amely számos ember életminőségét befolyásolja.   A hajnali órákban történő ébredés különösen gyakori, és egy új kutatás szerint a változókorban lévő nők leginkább hajnali 3:29-kor tapasztalják ezt az ébredést. Az alvászavarok nemcsak az alvás minőségét rombolják, hanem az érzelmi jólétre is hatással vannak. Az álmatlanság különféle okokból adódhat, […] The post Ezért ébrednek fel nők milliói hajnalba appeared first on Tudasfaja.com.

Ezért ébrednek fel nők milliói hajnalba

Az éjszakai alvás zavara egy gyakori probléma, amely számos ember életminőségét befolyásolja.

 

A hajnali órákban történő ébredés különösen gyakori, és egy új kutatás szerint a változókorban lévő nők leginkább hajnali 3:29-kor tapasztalják ezt az ébredést. Az alvászavarok nemcsak az alvás minőségét rombolják, hanem az érzelmi jólétre is hatással vannak.

Az álmatlanság különféle okokból adódhat, például a rossz alvási környezet, a túlzott képernyőhasználat, fizikai megbetegedések vagy gyógyszeres kezelés miatt. Azonban a változókor is hozzájárulhat az alvási problémákhoz. A menopauza során a hormonális egyensúly zavart szenved, és ez az alvásra is hatással lehet.

Az álmatlanság változókorban különösen gyakori, és a perimenopauzisban lévő nők háromnegyede szenved ettől a problémától, ami negatívan befolyásolhatja az érzelmi jólétüket. Azonban az álmatlanság kezelése nem mindig egyszerű, és sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen praktikák segíthetnek az alvásproblémák enyhítésében.Az álmatlanság kezelésére törekvők gyakran hajlamosak a telefonjukhoz vagy a távkapcsolójukhoz nyúlni, hogy ezzel oldják meg a problémát. Azonban ezek az eszközök a túlzott agyi stimulációhoz vezethetnek, és megnehezíthetik az alvást. Jobb eredményeket lehet elérni egyszerű alváshigiéniával és relaxációs technikákkal.

Az alvászavar súlyos hatással lehet az életminőségre. Ez magában foglalhatja a csökkenő koncentrációt, szorongást, belső feszültség érzését, teljesítőképesség romlását és emlékezőképesség elvesztését. Az alvászavarok továbbá negatívan befolyásolhatják a hangulatot, az ítélőképességet és a koncentrációt.A változókor okozta alvászavarok háttérben állhatnak a mellkasi fájdalom, a mell érzékenysége, a viszkető és száraz bőr, az emlékezetkiesés, a gyenge koncentráció, a szorongás és az ingerlékenység mögött is. A hormonális változások az alvásban bekövetkező változásokat is magukkal hozzák.

Az alvászavarok kezelése és az alvásminőség javítása érdekében fontos a megfelelő odafigyelés és az egészséges alvási szokások kialakítása. Ezen változások segíthetnek abban, hogy a változókor ne járjon álmatlansággal és az éjszakai ébredésekkel.

The post Ezért ébrednek fel nők milliói hajnalba appeared first on Tudasfaja.com.