Férfiak szexuális kizsákmányolásával vádolják az Abercrombie & Fitch volt vezérigazgatóját

A tárgyiasító plakátjairól és agyonszexualizált modelljeiről híres divatmárka egykori vezetője szervezett hálózatot építhetett ki a férfiak toborzására.

Férfiak szexuális kizsákmányolásával vádolják az Abercrombie & Fitch volt vezérigazgatóját

Orgiákat szervezett és fiatal férfiakat kényszeríthetett szexre Mike Jeffries, a tárgyiasító plakátjairól és agyonszexualizált modelljeiről híres Abercrombie & Fitch divatmárka egykori vezérigazgatója, és férje, Matthew Smith. A házaspár szervezett emberkereskedelem-hálózatot építhetett ki a férfiak toborzására, akiknek fizethettek is a szexért.

Prostitúció elősegítése, kényszerítés, emberkereskedelem és szexuális erőszak miatt is eljárás indulhat ellenük.

A most 79 éves Jeffries és a 60 éves Smith a BBC birtokába jutott e-mailek, repülőjegyek és egyéb dokumentumok szerint New York-i rezidenciájukba és nagyvárosi luxusszállodákba - London, Párizs, Velence és Marrakes - szerveztek szexpartikat 2009 és 2015 között.

A lapnak megszólaló nyolc férfi egymástól független vallomásai sok hasonlóságot mutatnak: elmondásuk szerint a pár által felbérelt „casting-ügynökök” fotók alapján válogattak közöttük, kezdetben félrevezették őket az események természetével kapcsolatban, vagy egyszerűen el sem mondták nekik, hogy szexelniük kell. Többüknek belengették, ha részt vesznek az összejöveteleken, később a divatmárkánál is kaphatnak munkát.

Jeffries és Smith egy-egy alkalommal akár négy férfival is szexelhetett, akiknek az aktusok előtt a testszőrzetét leborotválták - ami az érintettek szerint megalázó, dehumanizáló volt -, és arra kényszerítették őket, hogy egymással is szexeljenek. A bulikon való részvétel egyik feltételeként a résztvevőknek titoktartási szerződést kellett aláírniuk, a személyzet a bulik végén borítékban ötszáz-ezer dollárt fizetett nekik.

Egy akkor 23 éves modell, David Bradberry szerint Jeffries egy bulin rush nevű kábítószert tartott az orra alá, ami erős fejfájást, szédülést, akár ájulást okozhat, majd akarata ellenére közösült vele.

Az ügy jelenleg vádemelési fázisban van.

(via BBC)