Gyászol Oszvald Marika

Gyászol az operettvilág, elhunyt az egyik leghíresebb magyar bonviván: Jankovits József hosszú betegség után távozott. Mint beszámoltunk róla, a Liszt-díjas operetténekes hosszan tartó betegség után a János Kórházban hunyt el péntek este. Jankovits több éve szenvedett különféle betegségekben: gerincműtét, agyérgörcs, rák nehezítette meg az életét, végül áttétes tüdőrák gyűrte le. Jankovits József évtizedekig volt az […] The post Gyászol Oszvald Marika appeared first on Tudasfaja.com.

Gyászol Oszvald Marika

Gyászol az operettvilág, elhunyt az egyik leghíresebb magyar bonviván: Jankovits József hosszú betegség után távozott.

Mint beszámoltunk róla, a Liszt-díjas operetténekes hosszan tartó betegség után a János Kórházban hunyt el péntek este.

Jankovits több éve szenvedett különféle betegségekben: gerincműtét, agyérgörcs, rák nehezítette meg az életét, végül áttétes tüdőrák gyűrte le.

Jankovits József évtizedekig volt az Operettszínház tagja, de évek óta a Turai Ida Színházban játszott örökös tagként.Az Operettszínházban nagyon sokáig a színpadi partnere volt Oszvald Marika Kossuth-díjas szubrett és Szóka Júlia primadonna, akik így emlékeznek szeretett kollégájukra:

– Józsi a színpadon és az életben is olyan volt, mint a testvérem – mondta Oszvald Marika. – Igen megbízható, figyelmes partnerem volt, akire mindig lehetett számítani. Nagyon szerettem.Szóka Júlia operetténekest is megdöbbentett a hír, pedig tudta, hogy a kollégája régóta betegségekkel küzd. – Csodálatos partner volt, hatalmas lélekkel. Boldogság volt vele együtt énekelni. A pályámat végigkísérte a vele való munka, bejártuk a világot, ám nem gondoltam volna, hogy egy évvel ezelőtt, Oszvald Marika 70. születésnapján látjuk egymást utoljára. Örök szeretettel emlékezem rá.

Pályatársai, barátai és rajongói fájó szívvel búcsúznak Jankovits Józseftől.

 

The post Gyászol Oszvald Marika appeared first on Tudasfaja.com.