Havas zserbókifli, ha megkóstolod, bekerül a receptes füzetedbe!
Könnyen elkészíthető, fenséges és minden alkalomra jó választás. Ünnepi alkalmakra is érdemes elkészíteni, mert mindenki rajong érte. Hozzávalók 25 dkg liszt 12,5 dkg margarin 0,75 dl tejföl csipet só töltelék 6 dkg darált dió 3 púpos evőkanál lekvár 2 dkg reszelt csokoládé Elkészítés Összeállítjuk a tésztát, hűtőben 2 órát pihentetjük. Lisztezett deszkán 2-3 mm-re nyújtjuk, […] The post Havas zserbókifli, ha megkóstolod, bekerül a receptes füzetedbe! appeared first on Tudasfaja.com.

Könnyen elkészíthető, fenséges és minden alkalomra jó választás. Ünnepi alkalmakra is érdemes elkészíteni, mert mindenki rajong érte.
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 12,5 dkg margarin
- 0,75 dl tejföl
- csipet só
töltelék - 6 dkg darált dió
- 3 púpos evőkanál lekvár
- 2 dkg reszelt csokoládé
Elkészítés
Összeállítjuk a tésztát, hűtőben 2 órát pihentetjük. Lisztezett deszkán 2-3 mm-re nyújtjuk, kb. 8 cm átmérőjű körlapokat szaggatunk.
Az összekevert töltelékből kávéskanálnyi tölteléket teszünk a körlap szélére, majd kiflivé formázzuk.
180 fokon, hőlégkeveréssel, 12 percig sütöttem. Forrón vaníliás porcukorba forgatjuk és kihűtjük. Nekem ebből a mennyiségből 21 db lett
Jó étvágyat!
Ildikó Némethné receptje
Forrás:egyszerugyorsreceptek.com
The post Havas zserbókifli, ha megkóstolod, bekerül a receptes füzetedbe! appeared first on Tudasfaja.com.