HÚSVÉTI HABOS MÁKOS SZELET! NEM MINDENNAPI FINOMSÁG!

  A habos krémnem nem lehet ellenállni! Ismét megsütöm az ünnepre, hiszen alig van vele munka! Hozzávalók: 4 tojás 50 g vaj 3 evőkanál porcukor 5 evőkanál liszt fél tasak sütőpor 30 g mák 1 teáskanál vaníliaaroma A krémhez: 25 dkg mascarpone 2 dl habtejszín 4 evőkanál porcukor 1 tasak zselatin 5 dkg ananász, vagy […] The post HÚSVÉTI HABOS MÁKOS SZELET! NEM MINDENNAPI FINOMSÁG! appeared first on Tudasfaja.com.

HÚSVÉTI HABOS MÁKOS SZELET! NEM MINDENNAPI FINOMSÁG!

 

A habos krémnem nem lehet ellenállni! Ismét megsütöm az ünnepre, hiszen alig van vele munka!

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 50 g vaj
  • 3 evőkanál porcukor
  • 5 evőkanál liszt
  • fél tasak sütőpor
  • 30 g mák
  • 1 teáskanál vaníliaaroma



A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 tasak zselatin
  • 5 dkg ananász, vagy barack (konzerv)



Elkészítése:

A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját, a cukorral és a vajjal kikavarjuk, majd a lisztet, a sütőport, a mákot és az aromát is beledolgozzuk. A habhoz kavarjuk és papírral bélelt tepsibe, vagy tortaformába simítjuk a tésztát. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. Közben megcsináljuk a krémet: a mascarponét és a cukrot összekavarjuk. A gyümölcsöt apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk. A zselatint a csomagon lévő leírás szerint kevés vízben feloldjuk és a krémhez kavarjuk. A habot felverjük és mascarponés krémhez vegyítjük, majd a kihűtött lapra kenjük. A tetejét megszórjuk mákkal és hűtőbe tesszük, amíg a krém megkeményedik.

Forrás:bidista.com

The post HÚSVÉTI HABOS MÁKOS SZELET! NEM MINDENNAPI FINOMSÁG! appeared first on Tudasfaja.com.