HÚSVÉTI HABOS MÁKOS SZELET! NEM MINDENNAPI FINOMSÁG!
A habos krémnem nem lehet ellenállni! Ismét megsütöm az ünnepre, hiszen alig van vele munka! Hozzávalók: 4 tojás 50 g vaj 3 evőkanál porcukor 5 evőkanál liszt fél tasak sütőpor 30 g mák 1 teáskanál vaníliaaroma A krémhez: 25 dkg mascarpone 2 dl habtejszín 4 evőkanál porcukor 1 tasak zselatin 5 dkg ananász, vagy […] The post HÚSVÉTI HABOS MÁKOS SZELET! NEM MINDENNAPI FINOMSÁG! appeared first on Tudasfaja.com.
A habos krémnem nem lehet ellenállni! Ismét megsütöm az ünnepre, hiszen alig van vele munka!
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 50 g vaj
- 3 evőkanál porcukor
- 5 evőkanál liszt
- fél tasak sütőpor
- 30 g mák
- 1 teáskanál vaníliaaroma
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 4 evőkanál porcukor
- 1 tasak zselatin
- 5 dkg ananász, vagy barack (konzerv)
Elkészítése:
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját, a cukorral és a vajjal kikavarjuk, majd a lisztet, a sütőport, a mákot és az aromát is beledolgozzuk. A habhoz kavarjuk és papírral bélelt tepsibe, vagy tortaformába simítjuk a tésztát. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. Közben megcsináljuk a krémet: a mascarponét és a cukrot összekavarjuk. A gyümölcsöt apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk. A zselatint a csomagon lévő leírás szerint kevés vízben feloldjuk és a krémhez kavarjuk. A habot felverjük és mascarponés krémhez vegyítjük, majd a kihűtött lapra kenjük. A tetejét megszórjuk mákkal és hűtőbe tesszük, amíg a krém megkeményedik.
Forrás:bidista.com
The post HÚSVÉTI HABOS MÁKOS SZELET! NEM MINDENNAPI FINOMSÁG! appeared first on Tudasfaja.com.