Íme a sóskamártás titka – Ha így készíted, mind a 10 ujjad megnyalod utána

A sóska az egyik legmegosztóbb zöldség lehet az étrendünkben, de ha jól van elkészítve, valóban ínycsiklandó fogás lehet belőle.   Ezúttal a klasszikus sóskamártás receptjét hoztuk el, amely megédesíti a tavaszi és nyári étkezéseket, és akár azoknak is ínyencség lehet, akik inkább a spenótra esküsznek. Valóban, sokak szerint két táborra osztható az emberiség: a sóska- […] The post Íme a sóskamártás titka – Ha így készíted, mind a 10 ujjad megnyalod utána appeared first on Tudasfaja.com.

Íme a sóskamártás titka – Ha így készíted, mind a 10 ujjad megnyalod utána

A sóska az egyik legmegosztóbb zöldség lehet az étrendünkben, de ha jól van elkészítve, valóban ínycsiklandó fogás lehet belőle.

 

Ezúttal a klasszikus sóskamártás receptjét hoztuk el, amely megédesíti a tavaszi és nyári étkezéseket, és akár azoknak is ínyencség lehet, akik inkább a spenótra esküsznek.

Valóban, sokak szerint két táborra osztható az emberiség: a sóska- és a spenótpártiakra. Bár ez némi túlzásnak tűnhet, az étkezési preferenciákban valóban vannak ilyen jellegű megosztottságok. Ám éppen az ilyen ellentétek hozzák igazán mozgásba az ízek világát.A sóskamártás kiváló példa arra, hogy egy alapvetően megosztó alapanyagból is remek fogást lehet készíteni.

Bár sokan idegenkednek a sóskától, kora tavasszal és nyáron ez a zöldség frissességet és ízletességet vihet az asztalra. Érdemes kihasználni a fagyasztott változat előnyeit is, hiszen így egész évben élvezhetjük a sóskás ízeket.

A sóskamártás elkészítése egyszerű, és az ízek harmóniáját célozza meg az asztalon. A kellemes savanykásságot egy kis tejszín és cukor teszi még üdítőbbé és ízletesebbé.

Fontos azonban, hogy a cukor mennyisége ne legyen túlzott, hiszen könnyen elnyomhatja a sóskára jellemző ízeket.

Hozzávalók:

  • 0.5 kilogramm fagyasztott sóskapüré
  • 1 deciliter tejföl
  • 2 deciliter tejszín
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál liszt
  • Ízlés szerint só
  • 3 deciliter víz

Elkészítés:  1. A kiolvasztott sóskapürét összekeverjük a vízzel, hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd felforraljuk.
  2. A tejfölt összekeverjük a tejszínnel és a liszttel, majd ezzel sűrítjük a mártást, további 5 percig főzve alacsony lángon, míg elkészül.

Ez a recept nemcsak azoknak szól, akik kedvelik a sóskát, hanem egyaránt ajánlott a spenótpártiaknak is. Próbáljuk ki bátran, és élvezzük az ízek harmóniáját az asztalon!

The post Íme a sóskamártás titka – Ha így készíted, mind a 10 ujjad megnyalod utána appeared first on Tudasfaja.com.