Itt az eredeti recept: így kell helyesen elrakni lecsót télire tartósítószer nélkül!
Nyáron valósággal tobzódunk a zöldség-, és gyümölcsáradatban. Ahhoz, hogy télen is elegendő vitaminhoz, és ásványi anyaghoz jusson a szervezetünk, spájzoljuk be az értékes tápanyagokat. A befőttesüvegbe eltett lecsót télen imádni fogod! Hozzávalók: 5 kg paprika 4 kg paradicsom 1 csésze cukor 2 csipet só 2 evőkanál 9%-os ecet 1 csésze növényi olaj Elkészítés: […] The post Itt az eredeti recept: így kell helyesen elrakni lecsót télire tartósítószer nélkül! appeared first on Tudasfaja.com.

Nyáron valósággal tobzódunk a zöldség-, és gyümölcsáradatban. Ahhoz, hogy télen is elegendő vitaminhoz, és ásványi anyaghoz jusson a szervezetünk, spájzoljuk be az értékes tápanyagokat. A befőttesüvegbe eltett lecsót télen imádni fogod!
Hozzávalók:
- 5 kg paprika
- 4 kg paradicsom
- 1 csésze cukor
- 2 csipet só
- 2 evőkanál 9%-os ecet
- 1 csésze növényi olaj
Elkészítés:
1.Passzírozd át a paradicsomokat, a paprikákat mosd meg, tisztítsd meg, és vágd 3-4-be.
2.A paradicsomszószhoz add hozzá a cukrot, és a sót, majd tedd oda a kályhára. Amikor elkezd főni, tedd bele a felvágott paprikákat, és az olajat. Miután felfőtt a paradicsomlé, még hagyd főni 30 percet.
3.Vedd le a tűzről az edényt, és add hozzá az ecetet. Kanalazd a lecsót sterilizált befőttesüvegekbe, zárd le őket, fordítsd fejjel lefelé, majd takard be egy vastag pokróccal.
The post Itt az eredeti recept: így kell helyesen elrakni lecsót télire tartósítószer nélkül! appeared first on Tudasfaja.com.