Mennyei diós kifli az ünnepekre! Imádni fogod! Annyira omlós, szinte elolvad a szájban!

Mindenkinek megvan a saját jól bevált sütési-főzési szokása az ünnepek ideje alatt. Legtöbbször nem szeretünk megválni a megszokott rendtől, inkább ugyanazt sütjük minden évben, csak, hogy ne veszítsünk túl sok időt az új dolgok kipróbálásával.   A dióskifli nagyon sok háztartásban listavezető az ünnepek alatt. Most egy nagyon finom receptet mutatunk! Hozzávalók: 1 csomag margarin […] The post Mennyei diós kifli az ünnepekre! Imádni fogod! Annyira omlós, szinte elolvad a szájban! appeared first on Tudasfaja.com.

Mennyei diós kifli az ünnepekre! Imádni fogod! Annyira omlós, szinte elolvad a szájban!

Mindenkinek megvan a saját jól bevált sütési-főzési szokása az ünnepek ideje alatt. Legtöbbször nem szeretünk megválni a megszokott rendtől, inkább ugyanazt sütjük minden évben, csak, hogy ne veszítsünk túl sok időt az új dolgok kipróbálásával.

 

A dióskifli nagyon sok háztartásban listavezető az ünnepek alatt. Most egy nagyon finom receptet mutatunk!

Hozzávalók:

  • 1 csomag margarin
  • 1 csésze darált dió
  • sütőporos liszt (annyi lisztet gyúrjunk hozzá, hogy egy keményebb masszát kapjunk)
  • porcukor



    Hogyha hagyományos lisztet használunk akkor egy teáskanál sütőporra lesz szükségünk hozzá.

Elkészítés:

1.A diót kissé pirítsuk meg, majd miután kihűlt, keverjük el a margarinnal, adjunk hozzá egy csipet sót, és fokozatosan a lisztet is adagoljuk. Addig gyúrjuk, míg egy homogén, tömör masszát kapunk.

2.Nyújtsuk ki egy belisztezett gyúródeszkán, majd vágjunk kb. 5 cm-es négyzeteket belőle. Formázzunk kifliket a négyzetekből, majd helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.



3.Közepes hőmérsékletűre előmelegített sütőben süssük 30-40 percet. Mikor kissé kihűltek, forgassuk meg alaposan porcukorba.

tudasfaja.com

The post Mennyei diós kifli az ünnepekre! Imádni fogod! Annyira omlós, szinte elolvad a szájban! appeared first on Tudasfaja.com.