Most jött a riasztás – Ma este érkezik a nagy vihar és hidegfront hozza meg az őszt! Ha itt élsz, készülj fel!

Szerdai éjjel egy hidegfront érkezik Magyarországra, elsősorban az ország északi és északnyugati részén várható záporok és zivatarok kialakulása.   Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délutáni videójából származó információk alapján ez a front rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadékot hozhat egyes területeken. Az előrejelzés szerint a hidegfront érkezése az éjszakai órákban várható, és elsősorban az ország […] The post Most jött a riasztás – Ma este érkezik a nagy vihar és hidegfront hozza meg az őszt! Ha itt élsz, készülj fel! appeared first on Tudasfaja.com.

Most jött a riasztás – Ma este érkezik a nagy vihar és hidegfront hozza meg az őszt! Ha itt élsz, készülj fel!

Szerdai éjjel egy hidegfront érkezik Magyarországra, elsősorban az ország északi és északnyugati részén várható záporok és zivatarok kialakulása.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délutáni videójából származó információk alapján ez a front rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadékot hozhat egyes területeken.

Az előrejelzés szerint a hidegfront érkezése az éjszakai órákban várható, és elsősorban az ország északi és északnyugati részén növekszik meg a felhőzet.

Itt alakulnak ki záporok és zivatarok, míg az ország déli felén kevésbé valószínű csapadék. A hőmérséklet csütörtök hajnalban várhatóan 13-20 Celsius-fok között lesz.A szél iránya nyugat felé, majd északnyugatra fordul, és csütörtökön élénk széllökésekre kell számítani, különösen a magasabb területeken, ahol erős széllökések is előfordulhatnak.


Csütörtökön sok felhővel kell számolni, különösen a Dunától keletre, míg a Dunántúlon rövidebb időre kisüt a nap. Itt a délutáni órákban csökken a csapadék esélye, ugyanakkor a Dunától keletre még délután is több helyen alakulnak ki záporok és zivatarok. Ezek a zivatarok rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadékot hozhatnak, különösen az ország északkeleti területein. A hőmérséklet csütörtökön visszaesik, a legmagasabb értéke 21-29 Celsius-fok között alakul majd az ország legnagyobb részén, a legmelegebb területek a délkeleti régiók lesznek.