RENDKÍVÜLI HÍR – Baleset érte Orbán Viktor konvoját

Szomorú esemény árnyékolta be Orbán Viktor stuttgarti látogatását, amikor a miniszterelnök konvoját kísérő egyik motoros rendőr halálos balesetet szenvedett.   Az eset hétfő délelőtt 11 óra 15 perc körül történt a stuttgarti Degerloch városrészben. A balesetben egy 61 éves rendőr életét vesztette, míg egy másik rendőr súlyosan megsérült. A baleset A tragédia hétfőn délelőtt következett […] The post RENDKÍVÜLI HÍR – Baleset érte Orbán Viktor konvoját appeared first on Tudasfaja.com.

RENDKÍVÜLI HÍR – Baleset érte Orbán Viktor konvoját

Szomorú esemény árnyékolta be Orbán Viktor stuttgarti látogatását, amikor a miniszterelnök konvoját kísérő egyik motoros rendőr halálos balesetet szenvedett.

 

Az eset hétfő délelőtt 11 óra 15 perc körül történt a stuttgarti Degerloch városrészben. A balesetben egy 61 éves rendőr életét vesztette, míg egy másik rendőr súlyosan megsérült.

A baleset

A tragédia hétfőn délelőtt következett be, amikor Orbán Viktor a Magyarország–Skócia Eb-mérkőzés megtekintése után a városból tartott hazafelé. A konvoj a repülőtér felé haladt, amikor egy 69 éves nő figyelmen kívül hagyta a lezárásokat, és autójával egy kanyarodás során elütötte az egyik, 61 éves motoros rendőrt.Az ütközés következtében a motoros járművét egy másik, 27 éves rendőr motorjának lökte, súlyos sérüléseket okozva mindkét rendőrnek. Az idősebb rendőr a kórházba szállítás után nem sokkal elhunyt.

Orbán Viktor részvétnyilvánítása

Orbán Viktor miniszterelnök nem volt érintett a balesetben, amint azt Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke is megerősítette.

Havasi elmondta, hogy a miniszterelnök mély megrendüléssel értesült a tragédiáról, és kondoleáló levelet küldött a német kancellárnak és a stuttgarti rendőrfőnöknek.

A levélben Orbán Viktor kifejezte részvétét és együttérzését az elhunyt rendőr családja és a stuttgarti rendőrség felé.

„Orbán Viktor kondoleáló levelet küldött a német kancellárnak és a stuttgarti rendőrfőnöknek; a megrendülését és együttérzését fejezte ki a tragikus baleset kapcsán” – nyilatkozta Havasi Bertalan a Blikknek.

A hatóságok vizsgálata

A stuttgarti rendőrség és a helyi hatóságok azonnal megkezdték a baleset körülményeinek vizsgálatát. Az eset súlyosságára való tekintettel kiemelt figyelmet fordítanak a helyszínelésre és a tanúk kihallgatására, hogy pontos képet kapjanak a történtekről.

Az eset hatása

A tragédia mély megrendülést váltott ki nemcsak a rendőrségi kötelékekben, hanem a szélesebb közvéleményben is. A rendőrök munkájuk során nap mint nap kockázatot vállalnak, és az ilyen tragikus események rámutatnak a szolgálatukkal járó veszélyekre és áldozatokra.A közösség és a hatóságok egyaránt kifejezték együttérzésüket az elhunyt rendőr családja felé, valamint a súlyosan megsérült rendőr gyors felépülését kívánják.

A baleset újból felhívja a figyelmet a közlekedésbiztonság és a rendőrségi konvojok védelmének fontosságára, különösen nagyobb események és hivatalos látogatások alkalmával.

The post RENDKÍVÜLI HÍR – Baleset érte Orbán Viktor konvoját appeared first on Tudasfaja.com.