Sok közpénz és más furcsaságok a hazai Michelin-kalauz körül

Hitelesnek tartja-e még a világ az éttermi csillagokat osztogató Michelint? Miért ment rengeteg közpénz a hazai étteremkalauz kiadvány előkészítésére a vendéglátás válságának kellős közepén, és miért olyan furcsa a bekerült éttermek listája?

Sok közpénz és más furcsaságok a hazai Michelin-kalauz körül
Miközben éttermek zárnak be sorban a magas rezsiköltség és alapanyagárak miatt, a hazai luxusgasztronómia szárnyal: a múlt héten hét meglévő mellett két új csillagot is kaptak magyarországi éttermek. A hír kapcsán sokakban felmerült aggályokat járjuk körbe: mennyire hiteles még a 120 éves Michelin-kalauz a világban, milyen vádak érik az intézményt, és milyen befolyással lehet a Magyar Turisztikai Ügynökség sok százmilliós befektetése arra, kik kerültek be a könyvbe vagy maradtak ki belőle?