Sokszor főztem, mert azt mondták mennyire egészséges, de ezt senki nem mondja el a töltött paprikáról!
Ez a hatása. Átgondoltam és sokat változtattam a régi receptemen. Így gyorsabban készül el és a diétázók vagy gyenge gyomrú családtagok is bátran fogyaszthatják.A fogyókúrázóknak is tökéletes ez a töltött paprika. A paprikának még főzve is emésztéssegítő ereje van, a paradicsomlé szintén jó hatással van az emésztésre és méregtelenít is. A házilag eltett paradicsomból […] The post Sokszor főztem, mert azt mondták mennyire egészséges, de ezt senki nem mondja el a töltött paprikáról! appeared first on Tudasfaja.com.

Ez a hatása.
Átgondoltam és sokat változtattam a régi receptemen. Így gyorsabban készül el és a diétázók vagy gyenge gyomrú családtagok is bátran fogyaszthatják.A fogyókúrázóknak is tökéletes ez a töltött paprika.
A paprikának még főzve is emésztéssegítő ereje van, a paradicsomlé szintén jó hatással van az emésztésre és méregtelenít is. A házilag eltett paradicsomból készülő szószba egyáltalán nem teszek cukrot . Már semmivel nem sűrítem a szószt, nem kerül bele liszt, ez is könnyebbé, egészségessé teszi majd az ételt.
A töltelékbe nem kell rizst tenni, ha valaki a fogyókúrájába akarja beilleszteni a töltött paprikát. Amikor majd elkészül nem tálalok mellé se burgonyát, se kenyeret, így tényleg kalóriaszegény lesz ez az egytálétel. Zellert is teszek a főzés végén a lébe és tálaláskor az ételre . Ez a zöldség jótékony hatással van a koleszterinszintre és a vércukorszintre is.
4 személyre:
4 paprika (lehet fagyasztott is)
1- 1,5 liter paradicsomlé
35-50 dkg darált hús (pulykából még könnyebb lesz az étel)
1 adag főtt rizs (elhagyható)
1 tojás
pirospaprika
1 fej hagyma
1 nagy csomó zeller
bazsalikom
oreganó (elhagyható)
só, bors
A hagymát kicsi zsíron megfonnyasztom majd ráöntöm a házi paradicsomlét és még forrás előtt kóstolom és sózom.( Nekem van eltéve fűszeres lé is pontosan a töltött paprika kedvéért.) Előkészítem a darált húst, sózom, borsozom, pici pirospaprika és zeller is kerül bele. Egy tojás kell, hogy összefogja. Van amikor teszek bele főtt rizs és avval keverem össze a tölteléket, de nagyon finom lesz rizs nélkül is az étel.
Amire rotyogni kezd a szósz betöltöm a paprikákat. Egyesével óvatosan beleeresztem a paradicsomlébe őket. Amikor újra felforrt jöhetnek a vizes kézzel összegyúrt gombócok. 25-30 perc múlva elzárom a gázt és ilyenkor teszem bele a fűszereket, a bazsalikomot, a zellert és aki szereti dobjon a fazékba egy kevés oreganót is. 5 perc múlva tálalom az ételt . Friss zellert is szórok rá és máris fogyasztható az egészséges és nagyon finom töltött paprika.
blikkruzs.blikk.hu
The post Sokszor főztem, mert azt mondták mennyire egészséges, de ezt senki nem mondja el a töltött paprikáról! appeared first on Tudasfaja.com.