Vége mindennek, hamarosan hiánycikk lehet a magyarok kedvenc zöldsége

A magyar ételek egyik fő alapanyaga a hagyma, nagyon kevés étel van, ami elkészíthető hagyma kihagyásával.   Korábban már felmerült a híre annak, hogy a vöröshagyma hamarosan eltűnhet a boltok polcairól, igazi hiánycikk lehet, ezt azonban eddig semmi nem támasztotta alá. A külföldi hagymaállományok is nehéz helyzetben vannak, a világ zöldségpiacain egyes helyeken már exportvámot […] The post Vége mindennek, hamarosan hiánycikk lehet a magyarok kedvenc zöldsége appeared first on Tudasfaja.com.

Vége mindennek, hamarosan hiánycikk  lehet a magyarok kedvenc zöldsége

A magyar ételek egyik fő alapanyaga a hagyma, nagyon kevés étel van, ami elkészíthető hagyma kihagyásával.

 

Korábban már felmerült a híre annak, hogy a vöröshagyma hamarosan eltűnhet a boltok polcairól, igazi hiánycikk lehet, ezt azonban eddig semmi nem támasztotta alá.

A külföldi hagymaállományok is nehéz helyzetben vannak, a világ zöldségpiacain egyes helyeken már exportvámot kellett bevezetni. Az elmúlt években, különösen a tavalyi évben nagyon kevés hagyma termett a földeken, ami a piacot nagyon nehéz helyzetbe hozta.

Több helyen exporttilalmat vezettek be, mint Kazahsztán és Üzbegisztán, Tádzsikisztán és Azerbajdzsán, valamint Pakisztán, ahol 180%-os exportvámot vezettek be.

Komoly ellátási problémák vannak Európában is: a fő szállítónak számító Hollandiában kezdenek elfogyni a készletek, Németország folyamatos hiánnyal küzd, Moldovában nagyon kevés hagyma van, Ukrajnában pedig rekordokat döntenek a hagymaárak.A piaci helyzetet pedig még inkább nehezíti, hogy többszörösére nőtt a kereslet, így a szakértők szerint sajnos fel kell készülni arra az esetre, hogy hamarosan hiánycikk lehet a termék.

Te el tudnád képzelni az ételeidet hagyma nélkül?

The post Vége mindennek, hamarosan hiánycikk lehet a magyarok kedvenc zöldsége appeared first on Tudasfaja.com.