Szereted a rántott gombát? Íme egy titkos panírozási módszer, amitől ropogós lesz és mind a 10 ujjad megnyalod utána!

Már a látványtól összefut a nyál a szánkban, annyira jól néz ki! A gomba nem csak egy nagyon egészséges táplálék, de számtalan módon elkészíthető, és ízletes is.   Készítsük el ezt a panírozott gombás ropogós bundában!   Hozzávalók: 300 gramm csiperke 2-3 evőkanál liszt 3 teáskanál zsemlemorzsa 2 cikk fokhagyma 1 evőkanál szójaszósz (ez elhagyható) […] The post Szereted a rántott gombát? Íme egy titkos panírozási módszer, amitől ropogós lesz és mind a 10 ujjad megnyalod utána! appeared first on Tudasfaja.com.

Szereted a rántott gombát? Íme egy titkos panírozási módszer, amitől ropogós lesz és mind a 10 ujjad megnyalod utána!

Már a látványtól összefut a nyál a szánkban, annyira jól néz ki! A gomba nem csak egy nagyon egészséges táplálék, de számtalan módon elkészíthető, és ízletes is.

 

Készítsük el ezt a panírozott gombás ropogós bundában!

 

Hozzávalók:

  • 300 gramm csiperke
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 3 teáskanál zsemlemorzsa
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 evőkanál szójaszósz (ez elhagyható)
  • 1 csepp víz
  • só, bors, és fűszernövények

Elkészítés:

1.Jó, ha kisebb gombákat választunk. Mossuk meg, és töröljük szárazra.




2.Készítsük el a masszát. Keverjük el a lisztet, a szójaszószt, az apróra vágott fokhagymát, és a csepp vizet. Olyan állaga kell legyen, mint egy vastagabb tejfölnek.

3.Hagyjuk állni 15-20 percen keresztül. Sózzuk borsozzuk, adjuk hozzá az apróra vágott fűszernövényeket, pl. kaprot, vagy petrezselyemzöldet.

4.Töltsük egy mélyebb serpenyőbe olajat, forrósítsuk fel.

5.A gombákat egyenként előbb mártsuk a masszába, majd a zsemlemorzsába, és dobjuk a forró olajba. Addig süssük, míg szép aranybarnák lesznek.

6.Szedjük ki egy papírtörlővel bélelt tálba, hogy le tudjon csorogni a fölösleges olaj róla.

The post Szereted a rántott gombát? Íme egy titkos panírozási módszer, amitől ropogós lesz és mind a 10 ujjad megnyalod utána! appeared first on Tudasfaja.com.